Tags

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

moasta

O imagine extrem de ciudată a fost trimisă de robotul Curiosity Rover, ce se află intr-o misiune de explorare a planetei Marte. Este vorba de o imagine in care apare o siluetă ce pare o mumie.

Centrul Spatial NASA de la Huston, SUA, a analizat fotografia intr-o comisie de experti si a comunicat, prin purtatorul său de cuvnât, Nils Armstrong, că imaginea cu pricina este cât se poate  de reală, afară de cazul c-ar fi o glumă, in goana după senzațional, a robotului Curiosity, frustrat că in ultima vreme nu se prea mai interesează lumea de explorările sale marțiene.

Nils Armstrong a mai precizat că NASA a trimis fotografia la mai multe institute de cercetare si universitati americane, precum și Institutului de Cercetari Istorico-Mumismatice din Cairo, Egipt. De asemenea, o copie a fotografiei a fost trimisă papei Francisc, la Vatican. Papa nu s-a pronunțat incă, insă se așteaptă să-și precizeze punctul de vedere cu privire la mumie in cursul slujbei de duminică din piata San Pietro.

Și Patriarhia Romana a reacționat față de imaginea trimisă de Curiosity, patriarhul Daniel declarând intr-un comunicat de presă că mumia cu pricina este chiar moașta sfântului Macarie din Trebizonda, care era cunoscut in vremea sa, prin secolul al IV-lea d.Hr., pentru talentele sale deosebite de a zbura asemeni păsăarilor.

Patriarhul Daniel a mai spus că sfântului Macarie din Trebizonda i se va acorda o zi de sărbatoare in calendar, iar firma de turism a Patriarhiei va organiza pelerinaje pe Marte, ca pelerinii ortodocși să se poată inchina si pupa moașta sfântului Macarie din Trebizonda.

Sperietoarea de Ciori,

reporter special sub acoperire la Turmy Hebdo