Tags

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

moasta

O imagine extrem de ciudată a fost trimisă de robotul Curiosity Rover, ce se află intr-o misiune de explorare a planetei Marte. Este vorba de o imagine in care apare o siluetă ce pare o mumie.

Centrul Spatial NASA de la Huston, SUA, a analizat fotografia intr-o comisie de experti si a comunicat, prin purtatorul său de cuvnât, Nils Armstrong, că imaginea cu pricina este cât se poate  de reală, afară de cazul c-ar fi o glumă, in goana după senzațional, a robotului Curiosity, frustrat că in ultima vreme nu se prea mai interesează lumea de explorările sale marțiene.

Nils Armstrong a mai precizat că NASA a trimis fotografia la mai multe institute de cercetare si universitati americane, precum și Institutului de Cercetari Istorico-Mumismatice din Cairo, Egipt. De asemenea, o copie a fotografiei a fost trimisă papei Francisc, la Vatican. Papa nu s-a pronunțat incă, insă se așteaptă să-și precizeze punctul de vedere cu privire la mumie in cursul slujbei de duminică din piata San Pietro.

Și Patriarhia Romana a reacționat față de imaginea trimisă de Curiosity, patriarhul Daniel declarând intr-un comunicat de presă că mumia cu pricina este chiar moașta sfântului Macarie din Trebizonda, care era cunoscut in vremea sa, prin secolul al IV-lea d.Hr., pentru talentele sale deosebite de a zbura asemeni păsăarilor.

Patriarhul Daniel a mai spus că sfântului Macarie din Trebizonda i se va acorda o zi de sărbatoare in calendar, iar firma de turism a Patriarhiei va organiza pelerinaje pe Marte, ca pelerinii ortodocși să se poată inchina si pupa moașta sfântului Macarie din Trebizonda.

Sperietoarea de Ciori,

reporter special sub acoperire la Turmy Hebdo

Advertisements